Økologisk hudpleie som du lager selv!

En god start på det nye året blir enda bedre med en skikkelig rengjøring av huden din. Vi har plukket ut noen enkle favoritter som gjør huden din babymyk, og best av alt, du trenger ikke å gå lengre enn på kjøkkenet for å finne ingrediensene! 

facial.jpg

Først av alt – skrubb! Ta frem grovt salt og skrubb huden din inn med hendene eller en hudbørste. Dette er godt for blodsirkulasjonen og du får bort masse døde hudceller. Skrubb enten på våt eller tørr hud, men husk at dersom huden din er senestiv kan det være mer behagelig når huden er våt.

Avokado til ansiktet. Avokado kan brukes til så mangt, ikke bare i salaten! Ta et par modne vokadoer og mos de skikkelig sammen med litt vann eller yoghurt og sitron, til du får en fin krem. Smør den så inn i ansiktet og la huden trekke til seg vitaminer, proteiner og fet olje. La den sitte på som en ansiktsmaske og skyll av.

Olivenolje er en deilig næringskilde som kan brukes til både hår og hud. Om du vil ha best effekt, smør den inn som en bodylotion før du legger deg og la den virke over natten. Til håret så drypper du et par dråper i hodebunnen og grer det utover i håret. Skyll godt og vask håret etterpå så ikke lukten sitter igjen.

Vann! Etter julen kjenner mange at tung mat og drikke har tatt litt på kroppen. Drikk rikelig med friskt vann og skyll ut avfallsstoffer. Drikker du for lite vann kan huden se tørr og grå ut. Drikk enten varmt vann med sitron og ingefær eller deilig kaldt friskt vann!

God helg!