Lider du av tørr og sprukken vinterhud?

Ta vare på huden i vinterkulden.jpg

Kuldegradene har kommet og de ser ut til å bli! For mange betyr det tørr hud og sprukne lepper..
Den kalde og tørre vinterluften gjør at huden blir dehydrert, livløs og irritert. For å forhindre dette kan du gi huden din ekstra pleie og omsorg i denne tiden.
Kuldeskader kan fort forekomme dersom du ikke tar vare på huden når det er kaldt, skader som tørr og sprukken hud til mer alvorlige frostskader. Som oftest er man flinke til å beskytte huden når man er på fjellet i mange minus, men når man er hjemme er det fort at vi tar litt lettere på det. Selvom ikke gradestokken viser altfor mange minus kan skarp, kald vind også tære på. Dype frostskader ødelegger vevet i hudet og kan gi permanente merker som hvite flekker på huden. Har du tørr hud fra før eller lett for å få tørr hud om vinteren bør du være ekstra nøye med å smøre deg i god tid før du skal ut, og husk også å bruke beskyttende skjerf og lue!

Tips fra oss til deg; 

1. Bruk kremer som tilfører næring, binder fuktighet og som gjerne er litt fetere enn kremer du bruker ellers i året. Spør inn hele kroppen morgen og kveld. 

2. Unngå å bruke kremer som inneholder for mye fuktighet. Den kan fryse på huden og gi sprengte blodkar.

3. Mimimer bruken av dusj og unngå bruk av veldig varmt vann og såpe. La huden lufttørke en gang i blandt istedet for å gi huden tørr.   

4. Vær obs. på de stedene på kroppen som særlig blir utsatt for kulde. Det vil si ansikt, ører, hals, nakke, hender (kanskje bryst og ankler), smør deg inn i god tid før du går ut.  

5. Hold deg god og varm med deilig ull og bomullstøy på kroppen, hode, ører og hender. 

 

Ønsker alle våre lesere en fin uke! 

 

Den kommende uken kjører vi tilbud fra mandag til torsdag på utvalgte produkter for vinterhud på Beautynetts facebook side.