SKÅN HUDEN MOT KULDEN

Vi i norden er vandt med kulde og hardt vær, men vi er likevel nødt til å ta vare på hud, hår og negler når kulden og mørket er på sitt verste. 

Gjennom vinteren får vi lite tilførsel av sollys (D-vitaminer), fukt og næring, dette kan resultere i tørr, sprukken og sar hud både på hender, ankler, ansikt og ører. Vi er flinke til å beskytte resten av kroppen, men disse områdene er mest utsatt og krever derfor litt ekstra omsorg. 

Det er viktig å tilføre huden fukt, men med måte - spesielt når du er ute i kulden. Det som kan skje om du benytter deg av en hudkrem med for mye fukt og lite lipider er at huden kremen gir motsatt effekt og kan skade huden ved frostskader. Det er fordi vannet i kremen fryser og så gjør huden. Frostskader er ikke bra og kan gi varige plager og kosmetisk sjenanse. 

Et godt råd er å skaffe seg en krem som inneholder rikelig med lipider og skjønnhetsvitaminene A, C og E. Kremen kan være rikere i konsistensen enn din normale dagkrem til midlere vær. 

Se også flere alternativer av sesongen utvalgte produkter her