BEHANDLING OG FOREBYGGING AV RYNKER

Man er i prinsippet aldri for ung til å begynne å stelle huden. Det er selvsagt lettere å pleie huden for å bevare hudens ungdommelige glød og spenst enn å få tilbake det som er tapt, men når det er sagt, er det heller aldri for sent å begynne. Hvis man unngår skadelige faktorer og bruker dokumentert effektive hudpleieprodukter, har man gjort mye for å forsinke de rynkene som lurer rundt hjørnet.

Ved å bruke hudpleieprodukter med ingredienser som stimulerer dannelsen av nye hudceller, tilfører fukt i dybden og forbedrer hudens elastisitet, kan man utsette synlige aldringstegn. Hva slags sammensetning og konsentrasjon som er optimal, avhenger av hudtype og alder. Eksempler på velprøvde ingredienser med aldringshemmende effekt er ulike typer AHA-syrer, peptider, A-vitamin og antioksidanter.


Mange velger å få hjelp når de synlige aldringstegnene er et faktum. Og når de først begynner å vise seg, kan det være på tide å gå over til hudpleie med aldringshemmende egenskaper. Foruten hudpleieprodukter og spesielle antiaging-serier finnes det mange ulike typer hudpleiebehandlinger å velge mellom, både hos hudterapeuter, hudleger og plastikkirurger. Hvilken behandling som passer best, avhenger av problemets omfang og hva slags resultat man ønsker å oppnå.